Brand Stories

 Hella Duijs (Nijmegen): Hella Duijs is een creatieve duizendpoot met een zwak voor zoetigheid en bloemen. Alle vaasjes in Hella’s collectie zijn liefkozend vernoemd naar belangrijke vrouwen in haar omgeving. Ook wordt ieder vaasje handmatig gegoten, geschuurd en gecontroleerd op imperfecties. 

Keecie (Amsterdam): Elk ontwerp verrast je door z’n unieke vorm en originele zeefdruk en is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. En elk Keecie product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt uit Italiaans leer van hoge kwaliteit, dat alleen maar mooier wordt met de jaren. Dutch Design, gemaakt in Europa.

Lammers & Lammers (Haarlem): De zussen Lammers & Lammers zijn "self-made" ontwerpers van porseleinen objecten. Bekent zijn ze geworden met hun "pöpkes" Deze porselein popjes en alle andere ludieke ontwerpen zijn handgemaakt door hen in hun studio in Haarlem. Elk stuk is daardoor uniek.

Maartje van den Noort (Amsterdam):  Zij is een illustratrice met een voorliefde voor de natuur. Ze maakt mooie verstilde illustraties van flora en fauna op een haar eigen karakteristieke manier.

Mella (Arnhem): Achter de naam Mella gaat de ontwerpster Marinella Anagnostopulos schuil. Marinella woont en werkt in Arnhem vanuit haar eigen studio aan huis. Ze maakt sieraden en kleine objecten van porselein. Daarnaast is ze styliste en geeft ze workshops in porselein.

Merlijne Marell (Arnhem): Zij is op de eerste plaats een kunstenares die een fabelachtige wereld "tovert". Zij maakt illustraties waarin de kijker kan wegdromen. Merlijne gebruikt verschillende technieken zoals zeefdruk, lino maar ook penseel en verf. Ze maakt prachtige boeken, kaarten, prints en origineel werk van uit haar studio in Arnhem.

Piece of Clay (Amersfoort): Nathalie Hildesheim maakt eigen ontwerpen van klei. Grappige plant potten op pootjes, kannen, borden, en andere objecten met een opvallend design.

The Printed Peanut (Yorkshire, UK): De vrouw achter de Printed Peanut is Louise Lockhart. All haar producten zijn gemaakt in Engeland en op een zo veel mogelijk ecologische manier. Louise woont en werkt in een oude katoen molen waar ze haar ontwerpen maakt van "paper cut outs" en illustraties.  

Stokwolf (Utrecht): Thalysia van Esch haalt haar inspiratie vooral uit haar directe omgeving de bestaat uit eigenwijze poezen en een tuin met bloemen en groenten. Haar illustraties zijn verfijnd, persoonlijk en ingetogen. Thalysia woont en werkt in Arnhem.

Susanne Bagaya (Herveld): Susanne maakt eigenzinnige sieraden. Haar "kushartjes" ketting is wel het meest bekende sieraad van haar hand. Soms een beetje 'edgy', maar met veel humor geeft zij vorm aan niet alledaagse sieraden. Zo maakt ze bijvoorbeeld een uit hars gegoten vogelschedel aan ketting of een kraaienbroche met parel eronder. 

Liekeland (Eindhoven): Lieke van der Vorst is een illustratrice die al tijdens haar studie opviel met haar prachtige werk. Haar werk laat een vrolijk en fantasierijk wereld waar in dieren en mensen de hoofdrol spelen. Haar illustraties zijn geprint op "Arctic Paper" dat ecologisch is. De illustraties worden in Enschede geprint.