Bamboe/ Melamine servies informatie

Recent heeft de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) vastgesteld dat het gebruik van bamboe gemengd met melamine minder veilig is dan gedacht. Het composietmateriaal met Bamboe is volledig uit de handel genomen, en wij hebben dit serviesgoed dus ook meteen uit de schappen gehaald. 

We hebben bamboe altijd ter goede trouw verkocht omdat we in de veronderstelling dat dit een veilig en duurzaam materiaal was. Eerder waren wij niet op de hoogte van de risico's, en daarom stellen wij ons niet aansprakelijk en nemen we geen retourneringen aan voor eerder gekocht bamboe-serviesgoed. 

Wel hebben wij nog servies van volledig melamine in de winkel, omdat dit bij juist gebruik geen gevaar oplevert. Hieronder enige instructies:

  1. Melamine servies in combinatie met verwarmde consumpties wordt afgeraden. Hierom adviseren wij het servies alleen te gebruiken met koude consumpties, dit is veilig en levert geen gezondheidsrisico op. Het eten van een boterham, eten van yoghurt of fruit of het drinken van water of limonade van dit servies is dus geen probleem.
  1. Als decoratie is het servies sowieso goed te gebruiken. De bordjes zijn ideaal om op te hangen in een kinderkamer, wij bieden plakkers aan om ze met een spijkertje aan de muur te kunnen hangen.

Voor meer informatie en vragen over het gebruik van melamine verwijzen wij u door naar de website van de NVWA (https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2021/02/15/let-op-met-servies-van-bamboe-en-melamine )

 

Melamine servies in de winkel

Bovenstaande bordjes zijn volledig van melamine en daarom veilig te gebruiken. 

 

Gooi uw eerder aangeschafte bamboe-serviesgoed niet weg! We hebben hieronder leuke tips om ze op een andere manier te gebruiken dan voor voedsel.  

Het servies kan uitstekend gebruikt worden bijvoorbeeld als knutselbakjes, om verf, glitters of ander materiaal in te doen. Ook kunnen ze gebruikt worden om in bad mee te spelen, of in de zandbak. Leuk om zandtaartjes mee te bakken!